Премиерът: На нашите граници има нулева миграция

0
23
Бойко Борисов Снимка: Канал 3

Българските граждани трябва да са спокойни, защото моряците и граничарите са на поста си, увери Борисов

На нашите граници има нулева миграция, заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството на „Локомотив“ – Пловдив и на „Ботев“ – Пловдив, цитиран от Нова телевизия. Той посочи, че хеликоптер ще прелети над гръцката граница и увери българските граждани, че трябва да са спокойни, защото моряците и граничарите са на поста си. Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца, коментира премиерът.

Той каза, че в НАТО е било решено да се подкрепи Турция, като България е била една от действащите и настоятелни страни.

Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките, подчерта премиерът. Той съобщи, че подготвя голяма среща по въпроса у нас. В понеделник ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, за да договори неговите условия.

Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, затова изказах съболезнования на Ердоган, обясни Борисов. Той бе категоричен, че трябва да се направи всичко възможно до края на седмицата да се помогне на Турция, за да може тя да се грижи за бежанците.

Борисов заяви, че в този случай той не е посредник, а заинтересована страна, защото българите очаквали да бъдат защитени. Защото при тези условия – с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза, изрази опасенията си премиерът.

„С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже“, изтъкна Борисов.

В Пловдив премиерът разкри, че за двата футболни отбора – „Ботев“ и „Локомотив“, се отпускат съответно по 12 и по 25 млн. лева за строеж и ремонт на стадионите. Правителството дава и по 1,1 млн. лв. за 50 физкултурни салона в спортни училища у нас.