Прокуратурата: Бобоков и Узунов са обсъждали делото половин година

0
46
Снимки: ПРБ

Отношенията им не са с делови характер, имали са много лични срещи, казват от държавното обвинение

Специализираната прокуратура публикува нова кореспонденция между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

Според информацията от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилните им устройства става ясно, че двамата са водили активна комуникация по хода на административно дело, която е започнала непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд. Узунов и Бобоков са обсъждали предмета на делото в продължение на половин година.

Видно от разменена писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27 септември 2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” пише до П.Б.: „Чакам номерчето.“ Отговорът на П.Б. до „Prezident-Pl. Uzunov” съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13 септември 2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното адм. дело е насрочено за 27 ноември 2018 г.

От разпространената от спецпрокуратурата в края на миналата седмица информация, на 27 декемви 2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява П.Б. за съдебното решение, преди същото още да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 2 януари 2019 г.

„Експертизата на мобилните устройства, ползвани от П.Б., установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях”, сочат от прокуратурата. По повод твърденията на Узунов, че с Бобоков отношенията му са имали само делови характер, от държавното обвинение обявиха, че комуникацията между тях сочи за много лични срещи.