Прокуратурата вече е отговаряла на въпросите, зададени от Нинова за Перник

0
25
прокуратурата
Снимка: архив

Това е станало в прессъобщения от декември и началото на януари

Прокуратурата в свои прессъобщения от последния месец вече е отговорила на въпросите, зададени писмено от лидерката на БСП Корнелия Нинова за водната криза в Перник. Това става ясно от информация на прокуратурата, изпратена до медиите.

„Във връзка с изпратено писмо на председателя на Парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова от 06.01.2020 г. до главния прокурор на Република България относно кризата с питейната вода в Перник, г-н Гешев информира писмено г-жа Нинова, че ПРБ е отговорила на поставените от нея въпроси в свои прессъобщения от 13.12.2019 г., 27.12.2019 г. и 06.01.2020 г.“, казват от ведомството.

В понеделник соцлидерката Корнелия Нинова и главният прокурор трябваше да се срещнат, но Гешев отказа срещата, след като лидерката на БСП заяви публично намерение да бъде проведен брифинг в Перник.

Прокуратурата няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект, категорични бяха тогава от институцията.

Затова Корнелия Нинова изпрати писмено въпросите си до главния прокурор и по-точно – има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник и срещу кого, както и води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“.

В предишни съобщения прокуратурата посочи, че има две образувани досъдебни производства.