Проф. Балтов: Зелените коридори за ваксинация с час и място ще се дават в електронната система

0
46
Проф. Асен Балтов Снимка: NOVA

Няма да има опашки както преди, казва директорът на „Пирогов“

Няма да има „зелени коридори“ в предишния смисъл на думата. Вече има информационна система за записване. Това ще бъдат реално „зелените коридори“. Ако сте се записали в нея, ви се дава час и определен пункт, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред bTV.

По думите му такива опашки, които видяхме предишните седмици, няма да има. „Ние приключваме с ваксинацията на всички членове в секционни избирателни комисии. До утре е крайният срок, поне в „Пирогов“. От 11 март започваме да ваксинираме пак по трите фази, ако има желаещи“, допълни още директорът на болницата.

Той поясни, че при необходимост ще бъдат ваксинирани всички по електронната система.

Според него има хора, които са отговорни, но поведението на гражданите като цяло е много различно. „Погрешно е поведението на тези хора, които чакат до последно. В момента, в който имаш някакви симптоми, не си купувай бърз антигенен тест от аптеката. Иди в пункт в болницата, направи си PCR тест, бърз антигенен тест, нека да те прегледат, нека те види специалист, да прецени имаш ли нужда от рентгенова снимка, за да се вземат навреме мерки“, заяви още проф. Балтов.