Проф. Кантарджиев: Оценката ми за работата на Кацаров е 3 с два минуса. Първи сме по смъртност и последни по ваксинация

0
119
Проф. Тодор Кантарджиев Снимка: 24 часа

До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от ваксината на Moderna, заяви специалистът

До седмица българите ще могат да си поставят трета доза и от ваксината на Moderna. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, консултант към Столичната община, пред NOVA NEWS.

Според специалиста Европа вероятно ще приеме данните, представени в САЩ, според които бустерната доза трябва да е в количество два пъти по-малко от първата и втората игла.

Проф. Кантарджиев каза, че страната ни продължава да е на първо място по смъртност от коронавирус на милион души население в Европа. „В началото успяхме да реагираме много добре на пандемията, но след това различните мнения разколебаха хората и сега сме в тази ситуация“, заяви още той. И подчерта, че процентът на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас е много нисък – 19.9%.

„По-добре е хората да вярват науката, а не да се убеждават, когато пострадат“, смята проф. Кантарджиев.

„В Западна Европа за всичко се иска сертификат. Трябва да взимаме пример от развитите държави“, заяви Кантарджиев относно мерките срещу разпространението на вируса у нас.

На работата на здравното министрество под ръководството на д-р Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев постави оценка 3 с два минуса.