Работник загина, след като падна от покрив на сграда

0
15
Снимка: Pixabay

Инцидентът стана в Пазарджик

Следствено дело е образувано във връзка със смъртта на работник, който е паднал от покрива на новострояща се сграда в района на Регионалното депо за отпадъци в Пазарджик, съобщи МВР.

39-годишният мъж монтирал елементи в покривната конструкция на бъдещата инсталация за компостиране и сепариране на отпадъци. Той е паднал от близо 12 метра височина и е починал на място.

Сигналът за случилото се е подаден на тел 112 около 11,30 часа преди обяд вчера. На мястото веднага са изпратени екипи на полицията, “ Спешна помощ “ и прокуратурата, под чието наблюдение се води следствено дело. Повикани са и инспектори от Областната инспекция по труда. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ само са констатирали смъртта на човека. Все още се изясняват причините, довели до злополуката.

Загиналият е бил нает в пазарджишка фирма, на която е бил възложен строежът. Предполага се, че до фаталния инцидент се е стигнало по невнимание. Обстоятелствата около злополуката се проверяват и от инспекторите по труда, засега се знае само, че човекът е бил с изряден трудов договор.