Радев обезглави армията – Още 90 военни със симптоми на Ковид-19 след визитата му на Корен

0
7362
Радев (вторият от ляво на дясно) на полигона Корен. СНИМКА: Пресслужба на президента.

Над 200 офицери и генерали вече са заразени

Близо 90 военни са с оплаквания и симптоми на Ковид-19, след учението на полигона Корен и посещението на президента Румен Радев там. Това научи Breaking.bg от свои източници.

Днес са изследвани близо 90 военни от Сухопътни войски, които са със симптоми на коронавирус – температура, кашлица, мускулни болки в цялото тяло. И оплаквания. Ако пробите им се окажат положителни бройката на заболелите офицери и генерали след срещата с Румен Радев се очаква да надхвърли 200 души. 10 генерали от Сухопътни войски и 7 генерали от ВВС са във ВМА заразени с коронавирус след пищния банкет за празника на авиацията на 16 ноември в резиденция „Лозенец“, с над 300 гости, без никакви предпазни мерки. Там беше и Румен Радев.

Реално ВВС са пред приземяване заради коронавируса, който обезглави тяхното ръководство.

Не по-розово е положението в Сухопътни войски, посетени на полигона Корен от президента Румен Радев, който отказваше да се карантинира, въпреки заболелия командир на ВСС Димитър Петров. И обикаляше страната, за да си „изпълнява програмата“. Радев излезе в изолация едва преди няколко дни, когато се оказа, че дясната му ръка Димитър Стоянов-Есемеса се оказа с положителна проба, настанен в тежко състояние във ВМА.