Радев подмина аферата на съветника си Узунов, не каза и какво е правил непълнолетният му син на купон посред нощ

0
751
Румен Радев

За капак се скара на медиите

Президентът Румен Радев подмина днес темата за съветника си Пламен Узунов, който като бивш вътрешен министър в неговото правителство е променил параметрите на обществена поръчка, което според ОЛАФ е измама и България ще трябва да връща милиони. Радев не обясни и защо непълнолетният му син е бил посред нощ на купон с връстници.

Вместо това нападна медиите, че не си вършат работата. „Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на OLAF. Към констатацията на OLAF и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват според техни доклади определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет“, казва Радев, цитиран от Нова тв.

Той така и не обясни какво точно се е случило със сина му. „От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, заяви той.

Всичко това Радев коментира на откриването на годишната изложба на Националния археологически музей.