Радев прекъсва зарята за Левски в Карлово, за да говори по БНТ

0
645
Радев на протест СНИМКА: Нова телевизия

Обадиха ни се днес“, потвърди генералният директор на националната телевизия Емил Кошлуков

БНТ ще прекъсне прякото излъчване на традиционната заря за годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово, за да покаже на живо президента Румен Радев от град Левски, информира „24 часа“.

Зарята в Карлово се прави традиционно всяка година на 18 юли и тържествата са под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Президентът обаче явно е решил отново да се обърне към народа точно по това време и ще го направи от град Левски.

Кулминация на честването на Апостола в неговия роден град ще е тържественият митинг-заря от 21:00 ч. на площад „Васил Левски“, съобщава БНТ към 14 ч..

В 21.00 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй. В 21.10 часа държавният глава Румен Радев ще произнесе тържествено слово, завършва дописката на сайта на БНТ. В нея не става въпрос, че президентът ще бъде излъчван на живо.

Явно от президентството са се обадили късно на БНТ за изявата на държавния глава.

Обадиха ни се днес“, потвърди генералният директор на националната телевизия Емил Кошлуков. А с кмета на Карлово отдавна имаме договор за отразяване на зарята. Решението, което са взели в БНТ е да прекъснат прякото предаване от зарята, за да излъчат словото на президента от град Левски. Ако обаче неговото слово съвпадне по време с това на Караянчева в Карлово, ще излъчат първо нея.