Радев призна, че служители на НСО са блъснали Христо Иванов в морето

0
144
Румен Радев

Президентът свиква комисията, която взема решения кого да охранява службата. Според него Пеевски и Доган не трябва да се пазят от НСО

„Днес имах разговор с началника на НСО – потвърждавам, участвалите във вчерашното събитие охранители са служители на НСО. Извършва се служебна проверка по казуса със сблъсъците на плажа. Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО“, това заяви на брифинг на Дондуков 2 президентът Румен Радев. Поводът е стълкновението на брега на морето между бившия правосъден министър Христо Иванов и охраната на резиденцията на Доган „Росенец“. Иванов бе изблъскан в морето от гардовете.

Държавният глава влезе в поток от обяснения по отношение на двамата охранявани от ДПС. От думите му се разбра, че от една страна от него нищо не зависи, но от друга – именно той е човекът, който може да събере комисията, вземаща решенията кой да се охранява.

„Днес имах разговор с председателя на НСО и му възложих още утре комисията да се събере. Очаквам по закон тя да изпълнява функциите си. Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обект „Росенец“ и да се вземат мерки“, разпореди се пред медиите президентът.

Той поиска и разширени правомощия да се разпорежда с НСО.