Разпитват девера на Силвия Великова за побой над репортер в БНР

0
86
Георги Хаджиев Снимка: МВР

Образувано е досъдебно производство, свидетели дават показания, предстоят очни ставки, иззети са видеозаписи, каза шефът на СДВР Георги Хаджиев

Образувано е досъдебно производство по жалба на репортер от БНР за побой, което се наблюдава от Софийската районна прокуратура, съобщиха „Дарик” и БНР, като се позоваха на директора на СДВР  Георги Хаджиев.

Грозният инцидент се е разиграл в нюзрума на медията преди дни, а сигналът за него е подаден от пострадалия репортер Добромир Видев. По думи на самия директор на радиото Светослав Костов до инцидента се е стигнало, след като Добрин Йотов, който е девер на журналистката Силвия Великова и също като нея и брат си работи в радиото, е нападнал Видев, припомни „Дарик”.

Нападението преди десетина дни е било предшествано от разговор, по време на който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. След физическата саморазправа пострадалият репортер сам отишъл в „Пирогов“ и си извадил медицинско, информира „Дарик”.

Разследването се води от 4-то РПУ в София. „Разпитват се свидетели, предстоят очни ставки и се изземват записи от камери“, уточни директорът на СДВР, който увери, че разследването ще приключи в установения от закона срок.