Разследват Божков и за убийства и изнасилвания

0
117
Васил Божков Снимка: Novini.bg

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, да сигнализират

Специализираната прокуратура ще разследва хазартния бос Васил Божков и за убийства, изнасилвания и принуда. Образувано е ново досъдебно производство по отделени материали от делото, по което Божков е задочно обвинен за ръководител на престъпна група, данъчни престъпления и др.

В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент, съобщиха от прокуратурата.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

Преди дни Цветомир Найденов, който е съдружник на обвиняемия бизнесмен, каза в тв интервю, че Божков е изнасилил стотици жени и той познава лично 2-3 от тях. Според Найденов съдружникът му е съпричастен към опита за убийство на бизнесмена Манол Велев и Йордан Динев, който също се е занимавал с хазарт.

Божков е задържан в Обединените арабски емирства.