Ревизоро е единствената кандидатура за екоминистър

0
82
Емил Димитров

Очаква се номинацията му да бъде гласувана на заседанието на парламента в сряда

Емил Димитров-Ревизоро е единствената кандидатура за нов министър на околната среда и водите, научи DarikNews.bg от свои източници.

Димитров e юрист, бивш шеф на агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ /ОП/. Решението на войводите да се спрат на Ревизоро е било продиктувано от факта, че той е добър организатор и човек на действието, който би могъл най-добре да се справи с натрупаните проблеми в МОСВ назад през годините. Очаква се предложението да бъде направено на утрешния коалиционен съвет на ГЕРБ и ОП, а номинацията му да бъде гласувана на заседанието на парламента в сряда.

На негово място в Народното събрание се очаква да влезе следващият в листата на ОП в Шумен – Деян Станчев, който също е от ВМРО и в момента е общински съветник.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подаде оставка от ареста, а премиерът Борисов я прие. Той бе обвинен в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. А успоредно с разследването на водната криза в Перник прокуратурата проверява МОСВ и за вноса на боклука от Италия.