Румен Радев с руска ваксина срещу коронавирус, подарък от Путин

0
1666
Радев и Путин

Пратена му е чрез важен директор в голяма родна газова компания

Vestоnosec.net

Румен Радев е вероятно първият бъларин, който се е сдобил с ценната ваксина срещу коронавирус. Препарата, предпазващ от страшния щам, президентът е получил още преди две седмици, научи Vestоnosec.net от хора от екипа му.

Радев се е сдобил с първата одобрена за ползване ваксина – тази от Русия „Спутник V“. Тя е била специален подарък за него лично от руския президент Владимир Путин, на когото не е тайна, че родният държавен глава се възхищава и копира действията му.

Дружбата между Радев и Путин обаче не се крепи само на това, а най-вече на силния руски интерес да се меси във вътрешната политика на България чрез свои верни хора в нея. Като един от тях още в началото на мандата си лъсна именно Румен Радев, за чиято кандидатура публично призна, че е лобирал ексгенералът от КГБ Леонид Решетников.

Снимка: фейсбук

Специалният подарък ваксина от Путин обаче Радев е получил по друга линия, издават хора от екипа му. Ваксината му е пратена чрез важен директор в голяма родна газова компания с руски връзки. Не е ясно по каква причина българският президент е близък с бизнесмени от въпросния петролен гигант, но именно чрез един от босовете там е станал първият роден политик, сдобил се с ценната ваксина.

Вчера пред репортери Радев не отговори директно на въпроса дали ще се ваксинира. Ако реша да се ваксинирам, ще го направя накрая, когато няма чакащи, заяви президентът и предизивка буря от негативни коментари. По цял свят държавници и известни личности декларираха, че ще се ваксинират публично, за да убедят хората, че ваксината е полезна и безопасна. Радев на практика направи точно обратното.