Свидетел: Стори ми се, че линейката дойде за Милен Цветков след цяла вечност

0
115
Тодор Петров Снимка: Bulgaria ON AIR

На две минути има две големи болници, ако те не могат да оказват бърза помощ, за какво са болници, пита Тодор Петров

„Когато отидохме да видим какво става, видяхме първо едно такси пометено, с изпочупени стъкла. Шофьорът на таксито беше излязъл и беше жив. На 20 метра видяхме една друга кошмарна картина – колата, която по-късно се оказа, че е на Милен Цветков, беше в окаяно състояние с липсваща задна част“, разказа свидетелят Тодор Петров пред БТВ.

„Видях, че около първата кола – на извършителя, хората бяха около колата, живи и здрави. По едно време забелязах един седнал човек на тротоара, разпознах го, че това е Милен Цветков“, каза свидетелят. Той обясни, че не е видял как журналистът е слязъл от колата, но явно го е направил сам и е изминал около 20 м.

„Ако човек е толкова тежко пострадал, няма как да измине това разстояние. Видях, че около него има охранители от мола, говореха си с него. Това според мен е първата грешка, защото всеки знае, че при политравматизъм не трябва да се мърда, не трябва да се премества тялото от мястото на инцидента. Това преместване на тези 20 м може би е изиграло лоша шега. Видях, че му дават може би вода. При такива инциденти знам, че не се дават течности“, сподели свиделелят. По думите на Петров охранителите са се опитали да помогнат на Милен Цветков.

„После на другия ден прочетох, че си бил глътнал езика. Положението му започна да се усложнява. Тогава дойде първата полицейска кола, той беше в съзнание“, посочи Тодор Петров.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска обаче отрече още вчера, че Милен Цветков е излязъл от колата си. „Вероятно човекът, който е излязъл от колата и е седнал на тротоара е водачът на другия автомобил, защото лекарите са открили Милен Цветков по средата на пътното платно, не е бил в съзнание, имал е само пулс. Възможно ли е човек в критично състояние да излезе от колата си, да седне на бюрдюр и някой да го остави да припадне по средата на пътното платно“, допълни тя.

„Стори ми се, че линейката дойде след цяла вечност, не съм си гледал часовника, но и хората около мен се чудеха защо не идва линейка. На другия ден проследих всички медийни изяви на официалните лица. СДВР казаха, че сигналът за инцидента е дошъл в 18 ч, от Спешната помощ казват, че сигналът при тях е постъпил в 18,16 ч, а след 6 минути изпратили линейка и тя пристигнала в 18, 22 ч. Това са цели 22 минути. Освен това линейката седя още 10 минути на място, което прави 32 минути, и още 10 минути до „Пирогов“ – 42 минути. Вие ми кажете дали човек може да оцелее за 42 минути“, запита още свидетелят Тодор Петров.

По думите му състоянието на Милен Цветков се влошава още на място. „Аз видях, че той вече губи битката за живота си там на тротоара. От полицията твърдят, че той е умрял на пътното платно“, каза свидетелят.

На пътя постоянно минаваха коли, движението не беше спряно, коли минаваха през останките на колите от инцидента, хвърчаха части навсякъде. Чак като дойде втората полицейска кола, започнаха да организират движението, обясни още Тодор Петров.

„На две минути има две големи болници, ако те не могат да оказват бърза помощ, за какво са болници? Те са престижни болници. Въпросът ми е дали можеше да бъде спасен Милен Цветков? Този наркоман е ясно, че е виновен, но можеше ли да бъде спасен един човешки живот?“, отбеляза още мъжът.

Той обясни, че медицинският екип, който дошъл на място, били две момичета, които се опитали да направят на Милен Цветков масаж на сърцето, още на земята. После едвам го качили в линейката.

Тодор Петров съобщи, че още същата вечер, на същото място, са се организирали гонки с мощни мотори и автомобили. Ревът на двигателите не спря до сутринта, каза той.