Сергей Станишев: С този председател БСП няма шанс да спечели парламентарните избори

0
59
станишев
Сергей Станишев

Няма желание за диалог в партията, твърди лидерът на европейските социалисти

С този председател БСП няма шанс да спечели парламентарните избори. Свидетели сме на поредица от пропуснати шансове. Това заяви лидерът на Европейските социалисти Сергей Станишев в ефира на БТВ.

„Как БСП се готви за парламентарните избори – това е основният въпрос. През последните три години има ерозия на доверието към ГЕРБ, въпреки това БСП не е припознавана като алтернатива. Много уважавам всяка една победа, защото е трудна, но изначално бяха поставени минималистични цели. Общият брой съветници е увеличен с малко над 70. Ние можем да си дадем всякаква оценка на пленума, по-важното е дали тя е адекватна на оценката на обществото“, обобщи Станишев.

„Механичното задминаване на ГЕРБ няма да сработи“, категоричен е лидерът на европейските социалисти.

„Това, което се случи, беше опит да се предизвика истинска дискусия, а не да се замитат проблемите под килима. Дискусия имаше, но тя беше по-скоро кучетата си лаят – керванът си върви. Протестната декларация беше реакция на неадекватното изказване на ръководството след изборите, че сме си върнали загубените общини. Виждаме, че няма желание за диалог в БСП. Извършва се една подмяна и на съдържанието, и на политиките в партията“, алармира Сергей Станишев.

Той коментира думите на Корнелия Нинова, че се стреми БСП да бъде консервативна левица. „Няма такова нещо. Левите са за промяна. Левицата е интернационална. Големите проблеми не могат да се решат в рамките на една държава“, подчерта бившият председател на БСП.