Сестрите отказват да излязат от парламента, НСО ще ги чака до довечера и ще ги изведе

0
1180
Снимка: DarikNews

Няма да ги арестуват

Шефът на Националната служба за охрана (НСО) се надява до довечера да има развръзка със ситуацията с медсестрите. Той каза, че разговаря с тях с добър тон и сега творят „документ, с който да излязат пред медиите“, съобщи DarikNews.

„Влязох за малко, говорихме, сега творят документ, с който, предполагам, искат да излязат пред вас“, каза Красимир Станчев. Той заяви, че им дава срок до довечера и изрази надежда, че въпросът ще бъде разрешен по кротък начин и иска да избегне ескалация на напрежението.

На въпрос защо не ги изкарват от сградата предвид, че са в нарушение на закона, той отговори, че според него не са извършили престъпление.

Шефът на НСО не даде обяснения как Мая Манолова е била допусната вътре при медицинските сестри. Тя е била влязла, когато Станчев е давал изявления пред медиите.

Той уточни, че сестрите ще бъдат изведени, но нямат да бъдат арестувани, само ще им снемат данни. Станчев отново посочи, че не е получил подкрепа от МВР. Хората от Института по психология в МВР е трябвало да свършат тази работа, уточни още Станчев. Вътре не е имало нито един служител на МВР. Той разкри, че те могат да влязат вътре, тъй като имат правомощия. Станчев обаче отново не назова кой му е отказал помощ от МВР.