СЗО: Все повече млади хора заболяват и умират от коронавируса

0
78
Снимка: Pixabay

 Дете на 5 години почина във Великобритания

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от новия коронавирус, съобщи БГНЕС.

Експертите от организацията правят опити да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания – бел.ред.) са приемани в интензивни отделения с тежки форми на заразата.

„Все още има много неизвестни в момента“, заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева.

„Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това обаче, което се вижда в някои страни, е, че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт“.

Статистиката на организацията сочи още, че в Корея един от шест смърти случая на COVID-19 е сред хора на възраст под 60 години.

В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.

Днес дете на 5 години е починало от коронавирус в Обединеното кралство. Досега най-младият починал заразен беше момче на 13 години. По-рано днес властите съобщиха за още 708 починали заразени в последните 24 часа, което е рекорд за едно денонощие. Вчера починалите бяха 684, в четвъртък 569, в сряда 563, а във вторник 381. Общият брой на починалите в Обединеното кралство досега възлиза на 4313. Възрастта на починалите варира от 5 до 104 години. Общият брой на заразените е 41 903 с 3735 души повече през последното денонощие.