Синдикати и работодатели: Апелираме към всички страни да не се допускат каквито и да е форми на насилие

0
47
правителството
Министерският съвет

Те поздравяват правителството за приемането на страната в чакалнята на еврозоната

„В името на доброто на страната ни апелираме към всички страни за недопускане на каквито и да е форми на насилие, независимо от обстоятелствата. Настояваме политическите сили, президентската институция, изпълнителната, законодателната, съдебната власт и правоохранителните органи да се държат отговорно и в рамките на конституционните си правомощия, за да се избегне нагнетяване на общественото напрежение.

В същото време сме категорични, че борбата с корупцията по високите етажи на всички власти трябва да е приоритет, който да се следва безкомпромисно. Без да се погазват принципите на правовата държава, разделението на властите, презумпцията за невиновност и неприкосновеността на частната собственост“, пише в писмо на работодателските и синдикалните организации във връзка с влизането на България в чакалнята на еврозоната, адресирано до президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цвета Караянчева, председателя на БНБ Димитър Радев и министъра на финансите Владислав Горанов.

По повод значимия за държавата факт, че от 13 юли България става част от валутно-обменния механизъм ERM II с курс 1.95583 лева за 1 евро, бихме искали да ви поздравим и да изразим удовлетворението на национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите в България от това, че успяхте да осъществите националния приоритет – приемането на страната ни в ERM II, се казва още в писмото.