Скандален рап клип с разголени момичета, заснет в Съдебната палата, разбуни духовете

0
155
Кадър от клипа с Жанета Осипова

В него се пее за легализиране на марихуаната и се пресъздава животът на гангстерите и освободените девойки. Извършва се проверка кой е разрешил снимането му в храма на Темида

Клип разпали страстите в съдебната власт само за 24 часа след като се появи в различни групи в социалните мрежи. А един от горещите картофи се оказа разголени момичета, които танцуват на фона на емблематични съдебни символи.

Забавлението, което се е разиграло пред очите на Темида, е снимано на 16 февруари. В него активна има роля има плеймейтката и модел Жанета Осипова, предава NOVA.

„Ние сме хора от шоубизнеса, вършим неща, които са с цел забавление и разтуха за хората. „По никакъв начин не ме притеснява визията ми, нито мястото, където снимахме клипа, защото все пак ние сме артисти и се превъплъщаваме в различни образи, в различни роли. Не смятам, че сме направили нещо лошо“, заяви моделката по NOVA.

Според адвокат Димитър Марковски обаче сградата не е просто здание в центъра на София, тя е символ на българското правосъдие.

Кой е дал разрешението за снимки в Съдебната палата, каква е била сметката и знаел ли е председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който е стопанин на сградата, какво ще се снима – засега на тези въпроси отговор няма. От ВКС обясниха, че по случая все още тече проверка. От Висшия съдебен съвет обаче реагираха:

„Не е редно да се заснемат всякакви видове клипове без съответния ръководител да знае за тяхното съдържание и тяхното въздействие. Въздействие върху обществеността и върху имиджа на съдебната система“, каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев.

Според продуцента на клипа, който е и самият изпълнител – Алек Сандър, Съдебната палата била ползвана за декор на банка.

„Недопустимо е! Нямам нищо против младите хора, нямам нищо против изкуството, което голяма част от тийнейджърите му симпатизират. Но да има разголени танцьорки, да има шмайзери, да има огнестрелни оръжия, които да се размятат и развяват в храма на българското правосъдие – считам, че това е и естетично недопустимо и от морална гледна точка, съпоставено с това, че става въпрос за символа на българското правосъдие“, възмутен е адвокат Димитър Марковски.

Проблем обаче има и другаде – в посланието на песента. Юристи се разгневиха, че се пее за легализация на марихуана точно в храма на Темида, където през годините са се гледали най-значимите процеси в старата и нова история на България.

„Съдържанието ми идва в повече. Има някакъв вътрешен конфликт, в който изпада този видеоклип с интересите на съдебната власт. Тук посланието е по-скоро за легализиране на наркотиците. Да не говоря за конкретната ситуация, която онзи ден навръх Великден се случи с журналиста Милен Цветков. Някак си действително не се връзва популяризирането на тази идея в един клип, сниман в Съдебната палата“, каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев.

Видеото пресъздава живота на гангстери със скъпи и мощни коли. Обръща се внимание и на освободени момичета, които танцуват около марихуана.

Клипът и снимките към него предизвикаха най-голямо притеснение и в агенцията за закрила на детето. Причината – кадри на момченце, което в ръцете си държи пистолет, готово да стреля.