Хамид Хамид: Закриването на спецправосъдието върна съдебната реформа 11 години назад

0
143
Хамид Хамид Снимка: БНТ

Машинното гласуване трябва да се коригира, ще има избори скоро, твърди депутатът от ДПС

„Машинното гласуване не постигна целите си, защото машините не са били държавни, а наемани, което породи съмнения за честността на вота. Трябва да бъдат направени корекции. Ще има предсрочни избори много скоро“. Това заяви зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид пред Нова Нюз.

„Спецправосъдието работеше и донесе позитивни оценки от страна на нашите европейски партньори. Закриването му върна съдебната реформа 11 години назад, беше саморазправа със съд и прокуратура след фиксация срещу фигурата на главния прокурор. Пълен популизъм, бръщолевене и празноговорене за 100 дни на власт, работи се в полза на организираната престъпност“, посочи зам.-председателят на ДПС.

Според него коалиционните им съвети са забулени в тайна. „От самото начало на процедурата за избора на БНБ позицията ни е в защита на финансовата стабилност на държавата. Очаквахме в кръга на шегата да има по един кандидат от всеки член на коалицията. Ще ги изслушаме и ще разберем какви са техните виждания. Възможни са всякакви варианти – включително, че няма да бъде избран кандидат“, подчерта той.

„България трябва да защитава и своите граници и граждани, не е само член на НАТО. Липсва консенсус в коалицията по темата“, отбеляза Хамид. И призова да се разследва меморандума за инвестиции на нисковъглеводорони решения, за да се отхвърлят версии за участие на руски олигарси.