Хамид Хамид: Цветанов е политически труп, с него трябва да се занимава патоанатом

0
87
Хамид Хамид

Цветановщината се помни и ще се изучава, той мачкаше по време на кампания, а сега се прави на света вода ненапита, каза депутатът от ДПС

Не мисля, че изборите са ясни като резултат и се надявам, че ще бъдат честни, заяви в „Денят започва“ по БНТ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. Той изрази недоумение върху фиксацията в третото място в проучванията. „Аз не разбирам – те много комедианти и театрали са се фокусирали там“, каза депутатът. По думите му обикновено месец преди изборите има мокри сънища, но вечерта след вота има сблъсък с действителността.

Той обяви, че не смята, че ДПС е нежелан партньор, напротив – търсени сме за подкрепа. „По много законопроекти сме били търсени, да напомня, че бившият председател стоеше пред вратата на партията ни“, каза с ирония Хамид.

„Цветан Цветанов е политически труп, с него трябва да се занимава патоанатом, не ние“, допълни той.

„Цветановщината се помни и ще се изучава, защото 10 години той беше сянка на Борисов, той мачкаше по време на кампания, а сега се прави на света вода ненапита. Манипулираше избиратели по време на изборите“, добави той. Според него хората помнят „човека, който колекционира апартаменти и сега иска да ги увеличи след вота“.

Шеговито зам.-председателят на ПГ на ДПС каза, че се е появил слоган на партия „Републиканци за България“ в реклама – „Сега е момента за апартамента“.

Хамид определи като спекулации твърденията, че е имало договорки за горските стопанства и Ягодинската пещера. Заявявали сме многократно, че моделът на аритметичните коалиции не дава резултат. ДПС би участвало във формат, в който се подкрепят идеи за ускорено и догонващо развитие на страната, каза Хамид.