Цветан Цветанов: Евроизборите ще бъдат тест за управлението

Тази година няма да има лято, заяви шефът на ПГ на партията

0
37
цветанов
Цветан Цветанов

ГЕРБ ще се борят срещу фалшивите новини

„Евроизборите ще бъдат тест за управлението и стабилността на страната.“ Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на Националната предизборна среща на партията.

Той дава два дни след евровота структурите да си починат и да започнат подготовка за местните избори. „Не чакайте последните седмици“, предупреди Цветанов и допълни, че не трябва да се подценява нито една среща и нито един проблем.

„Не трябва да се дава повод за фалшиви новини и за атаки към ГЕРБ“, призова той. Цветанов е убеден, че трябва да се покаже сила за победа в общини на БСП.

„За да се стигне до победите, трябва да имаме много силна организация по места“, подчерта зам.-председателят на партията.

„Тази година няма лято“, предупреди той и изтъкна, че втори на избори за ГЕРБ е неприемливо.

„ГЕРБ е единна и силна партия, защото има един европейски признат лидер – Бойко Борисов“, обърна се той към премиера.

Цветанов пожела на ГЕРБ да се отвори към периферията и да не си мислят останалите гербери, че са самодостатъчни.

Още от утре до 20 февруари местните структури трябва да си излъчат номинациите за евродепутати.

„Предстои тежка битка, но искаме ли силна и обединена Европа“, обърна се Цветанов към съпартийците си.

„Основният акцент на партията са европейските избори и подготовката за местните избори“, обясни Цветанов. Той посочи, че силата на ГЕРБ е в това, което от партията са направили за гражданите, европейските, националните и местни институции.

„Точно затова нашите опоненти ще бъдат безкомпромисни в представянето на фалшиви новини и манипулиране на обществото, но когато са имали възможност да управляват, не са имали възможност да предложат това, което предлагат ГЕРБ“, захапа Цветанов опозицията.

„Какво предлагат БСП през всичките години, нима са предложили магистрали“, запита още Цветанов.

Той припомни, че ако не е била политическата воля през 2014 г., надали сме щели да имаме това, което сме обещали.

Вторият в ГЕРБ поиска да знае дали се отчитат успехите на ГЕРБ в образованието, санирането, енергийната ефективност и приходите от Региони в растежи.

По думите му усилията на правителството могат да покажат какво постигнахме в сферата на образованието.

„ГЕРБ е най-добрата организационна структура и най-добрата платформа за разрешаване на местните пробмеми“, подчерта Цветанов.

От ГЕРБ стартират гражданска платформа и инициатива „Европа в нашия дом“ от 12 февуари във Велико Търново. „Точно това е силата на ГЕРБ, когато всички работят заедно, ръка за ръка“, допълни още Цветанов.