След главния прокурор и кметът на Перник отказа да се срещне с партийната си лидерка Корнелия Нинова

0
157
Станислав Владимиров

Водната криза на Перник не е терен за политическа борба и за рейтинг, обясни Станислав Владимиров

След главния прокурор Иван Гешев и избраният с листата на БСП кмет на Перник Станислав Владимиров отказа среща с лидера на партията Корнелия Нинова. Тя за втори път пристигна в града и даде днес пресконференция във връзка с водната криза.

„Водната криза на Перник не е терен за политическа борба, за рейтинг и за вадене на политически дивиденти, а конкретна работа в труден момент“, посочи той. „В понеделник Корнелия Нинова щяла да идва пак в Перник за втори път последната седмица. Няма да я приема“, обяви още снощи Станислав Владимиров.

„Първия път също не разбрах защо дойде, втори път няма да има в рамките на тази криза“, категоричен е Станислав Владимиров, пише ZaPernik.com, цитирайки пост на кмета във Фейсбук.

„В Перник е обявено бедствено положение. Група политици идват и си правят ПР с водната криза и с мен. Няма да стане“, категоричен е Станислав Владимиров.

„Разговори ще се водят с хора, които могат конкретно да са в полза на водния проблем. Корнелия Нинова и Красимир Велчев да видят какви закони да приемат в Народното събрание, за да не се стига до това положение отново. Институциите да не си прехвърлят отговорността една на друга. Мая Манолова да не си търси тема за яхване в Перник. Ние сме в бедствено положение и не желая да ме замесват в техните политически игрички. Фокусиран съм изцяло в работа за гражданите на Перник, Община Перник и решаване на водния проблем“, каза пред ZaPernik.com кметът на Владимиров.

„Намалил съм снимките и увеличихме работата. Резултати от действията вече има“, каза кметът Владимиров. Той увери, че към момента положението е овладяно и водата ще стигне за зимата, а пролетта се очаква язовир „Студена“ да започне да се пълни.

Нинова не бе посрещната и от пернишки народни представители, а от втория ешалон на местните партийни фигури на ниско ниво като общинските съветници Валентин Петков и Кирил Леонов от село Богданов дол, както и бивши партийни функционери, съобщи още zaPernik.com.

Днес по-рано и главният прокурор Иван Гешев трябваше да проведе среща с Нинова по нейно искане и с оглед на заявеното й желание да предостави информация от значение за водените разследвания по повод водната криза в Перник. Поради публично заявеното намерение от лидера на БСП да бъде проведен брифинг в града с основна тема – срещата в прокуратурата, същата беше отменена от главния прокурор.

„Прокуратурата на България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект. По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, прокуратурата ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство“, бе заявено в официално съобщение от прокуратурата.