След трагедията в Кардам: И другите три деца на семейството са в болница

0
37
Районната прокуратура в Генерал Тошево разследва смъртта на детето..

Съседи смятат, че спешният медик е подценил случая

И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам са приети в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, потвърдиха от лечебното заведение пред DarikNews. Оттам отказаха да дадат повече информация за състоянието на децата. В момента при тях е директорът на болницата д-р Светозар Байчев.

В неделя вечерта 9-годишно момченце почина, а двете му сестрички бяха приети в болница в много тежко състояние. Трагедията е сполетяла семейството с шест деца, отглеждани от самотна майка. В грижите й помагали и бабата и дядото. Прокуратурата започна разследване.

Съседи на почерненото семейство обвиняват спешния медик, който извикан в дома многочленната фамилия. Те смятат, че той е подценил случая, съобщава NOVA. След като трите деца са повръщали едновременно, лекарят е трябвало да ги изпрати в болница., смятат те.

От дома на семейството, в което се отглеждали общо шест деца, са иззети храни. Проверен е и магазинът, от който майката, бабата и дядото на пострадалите деца са пазарували, разказа кметът на Кардам Георги Николов.

„Знам, че състоянието на двете момиченца се подобрява. Надяваме се, поне тези дечица да се спасят. Животът на село е труден. Тези хора полагаха всякакви грижи, за да се отгледат децата, особено бабата и дядото. Работеха с пот на челото, както се казва и си деляха от хапката децата да бъдат нахранени. Ходеха на училище, чисти, не са спирани от училище и детска градина. Хората от селото помагаха с дрехи и мебели“, каза още кметът.