Смениха цялото ръководство на Спортния тотализатор, футболистите Христо Йовов и Гошо Гинчев влизат в УС

0
467
апартамент
Владислав Горанов

Това е станало днес със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев след консултации с финансовото министерство

Всички членове на Управителния съвет на Български спортен тотализатор /БСТ/ са сменени. Това каза пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов. Той информира, че това е станало със заповед и по преценка на ресорния министър Красен Кралев след консултации с финансовото министерство.

„Предстои сключването на договори за управление с новото ръководство на БСТ“, уточни Горанов. Относно членовете на новото ръководство Горанов посочи, че сред тях има двама, които в миналото са били известни футболисти, както и двама експерти от Министерството на финансите, а за директор на дружеството е предложен висш експерт от „Информационно обслужване“. Горанов уточни, че Христо Йовов е предложен за член на Управителния съвет.

Министър Горанов коментира, че смяната на ръководството е наложителна предвид финансовото състояние на БСТ и регистрираната от него в последните години съществена загуба на пазарен дял. „Новите предизвикателства пред тотализатора като монополист на лотарийните игри изисква доста по-сериозен управленски капацитет“, посочи Горанов.

Новият изпълнителен директор на тотото е Любомир Петров, който заменя на поста Дамян Дамянов. В новия Управителен съвет на организацията влизат още Людмила Петкова, Христо  Йовов, Валентин Точев и Гошо Гинчев. На първото си заседание новоизбраните членове на УС ще изберат председател.

Очакванията към новия състав на Управителния съвет на БСТ са, че младият екип от експерти в областта на икономиката и спорта ще направят бърза организация за реализиране на амбициозните икономически цели, които са поставени пред Българския спортен тотализатор, съобщават от Спортното министерство.