Ръководството на „Пирогов“ прекрати протестите

0
80
Снимка: архив

Синдикатите към лечебното заведение излязоха с позиция, че животът и здравето на пациентите са най-важни

Ръководството на „Пирогов“ прекрати протестите. Синдикатите към лечебното заведение излязоха с позиция до медиите, че животът и здравето на пациентите са най-важни.

Вчера следобед представители на синдикатите се срещнаха със здравния министър Стойчо Кацаров. След нея те обявиха, че са се споразумели да се прегледат отново резултатите от проверката на здравната каса. Бяха разменени взаимни извинения за тона от изминалите дни между двете институции.

Ето и цялото днешно решение на ръководството на лечебното заведение:

След състояла се среща, организирана от Българския лекарски съюз на 21.07.2021 година между Министерството на здравеопазването, началници на комплекси в „Пирогов“ и синдикати от болницата, д-р Иван Маджаров, председател на съсловната организация, излезе със съобщение до медиите какво точно са се разбрали страните:

Първо: изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение;

Второ: установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи;

Трето: имаме доверие на всички лекари от „Пирогов“, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения.

След изказаните становища между страните, взели участие в дебатите, синдикатите към болницата смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и затова е неуместно участието в протестни действия.