Спират влаковете Истанбул-София заради коронавируса

0
26
Снимка: архив

Малко след полунощ турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи за първи случай на заразен с новия коронавирус в Турция

Главната дирекция на турската национална железопътна компания /TCDD/ съобщи, че от днес временно се преустановява движението на бързия влак Истанбул-София в рамките на мерките срещу новия коронавирус, предаде турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.

Решението е взето на фона на съобщението за първи случай на заразен с новия коронавирус човек в страната. По този начин е преустановена железопътната връзка с всички европейски страни, тъй като въпросната железопътна линия е единственият начин да се стигне от Турция в Европа с влак, отбелязва ТАСС.

По-рано заради коронавируса временно бе преустановен железопътният превоз на пътници между Турция и Иран по маршурт Анкара-Техеран и Ван-Техеран, припомня телевизия НТВ.

В съобщението на националната железопътна компания се посочва също, че всички влакове, движещи се по вътрешни линии в страната, се подлагат на ежедневна дезинфекция.

Малко след полунощ турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи за първи случай на заразен с новия коронавирус в Турция – турски гражданин, който скоро се е върнал от европейска страна. Заразеният е поставен под карантина, като състоянието му се оценява като стабилно.