Съдът отхвърли жалбата на Нинова срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ

0
543
Десислава Атанасова Снимка: ГЕРБ

Соцлидерката трябва да плати на депутата 2091 лева, а на партия ГЕРБ 1716 лева

Софийски градски съд отхвърли жалбата на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова и ПП ГЕРБ като неоснователна. Това съобщи в профила си във Фейсбук Атанасова. Съдът е решил също, Нинова да заплати 2091 лв. разноски по делото на Атанасова и 1716 лв. на ПП ГЕРБ.

Корнелия Нинова, сумата, за която си осъдена ще даря в полза на ВМА, където се лекуваш“, написа Атанасова.

Нинова заведе дело срещу Атанасова за злоупотреба и манипулиране на мнение, а поводът е скандалът, който се завихри покрай външнотърговското дружество „Техноимпекс“, в чиято приватизация е участвала Нинова. Преди години Нинова заяви, че дружеството е проверявано три пъти, а Атанасова показа писмо, в което на въпрос дали това е така, тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров е отговорил отрицателно.

Нинова НЕ е проверявана от трима главни прокурори за приватизацията на „Техноимпекс“ и това твърдение не е клевета“, посочва Атанасова като извод от делото.

И още:“ Цитираните пасажи от книгата – “ КОРУПЦИЯТА“, издадена от висшия съвет на БСП през 2001г., в която „Техноимпекс“ е сочена за СЪМНИТЕЛНА СИВА СДЕЛКА, част от „бандитската приватизация“, а приватизаторите са наречени „партийни парашутисти“, „присвоявали предприятия чрез РМД“ също не е клевета!“

Така се прави в правова държава“, допълва депутатът от ГЕРБ. Решението на съда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.