Съдят учителката, заловена да кара пияна на път за училище

0
34
Тонка Драгиева

Пирувала до 4 сутринта с компания, не помни колко вино е изпила

„Бях пила било вино,  но не съм броила колко чаши съм изпила“, каза учителката по физическо в ОУ „Климент Охридски“ в Хисаря Тонка Драгиева. Тя бе задържана за 24 часа вчера сутринта, след на път за училище е била проверена от полицаи, а дрегерът отчел 1,85 промила. На всичкото отгоре книжката й е била изтекла през юни м.г.

Полицаите спрели 44-годишната учителка случайно, докато извършвали специализирана акция срещу наркоразпространението в района на училището.

44-годишната преподавателка Тонка Драгиева не помни колко алкохол е изпила предната вечер, но не е забравила повода за почерпката – неин близък приятел се оженил в чужбина.

“От месец забелязваме, че колежката има някакъв проблем. Тя сама отглежда сина си и има семеен проблем, който се отразява върху поведението й“, заяви директорът на ОУ „Климент Охридски“ Иван Чавов пред Нова тв.

Учителката е била  задържана за 24 часа и днес е била освободена. Директорът на училището е поискал  писмени обяснения. Тонка Драгиева, която от 8-години работи в училището като възпитател в занималня и води часовете по физическо съжалява за постъпката си.

Пловдивският районен съд ще разгледа по бързото производство делото срещу нея.За шофиране в нетрезво състояние наказанието е от 1 до 3 години затвор или глоба и отнемане на шофьорската книжка за определен от съда период от време.