Аптекарите съдят държавата за дискриминация заради ковид бонусите

0
79
СНИМКА: ИЛИАНА КИРИЛОВА

Българският фармацевтичен съюз заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет

Българският фармацевтичен съюз/БФС/ заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в ковид пандемията, съобщиха от съсловната организация.

„От началото на здравната криза, породена от разпространението на острото вирусно заболяване коронавирус, държавата предостави допълнително възнаграждение, предпазни средства и стимули за работа на други категории медицински специалисти – лекари, дентални лекари, специалисти по здравни грижи. По необясними причини, въпреки многократните напомняния и становища на БФС, компетентните държавни органи в лицето на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерския съвет и Народното събрание не са предприели никакви действия за отстраняване на дискриминационното третиране на магистър–фармацевтите“, се посочва в съобщението. От съсловната организация информират, че в момента продължават преговорите с НЗОК.

„Настоящият договор с касата е с давност до края на месеца, а нов все още не е подписан, което поставя в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лечение“, изтъкват от БФС.