Състоянието на Борисов е стабилно, лекари от ВМА ще го лекуват

0
67
Бойко Борисов Снимки: фейсбук

Президентът трябва да остане под 10-дневна карантина, казва шефът на „Пирогов“

Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов бе категоричен пред Нова тв, че карантината на всеки контактен със заразен трябва да е 10 дни.

„Както се пишеше, че Радев е заразил полския президент Анджей Дуда, то се оказва, че българският държавен глава е бил контактен на заразения Дуда“, коментира проф. Асен Балтов.

Той разкри, че състоянието на премиера Бойко Борисов на този етап е стабилно и той ще бъде лекуван от лекарите във ВМА.

„Самоизолацията е важна, когато човек не се чувства добре, има температура и неразположение. Нека хората да го мислят“, призова шефът на „Пирогов“.

Пациент с дихателна недостатъчност задължително трябва да се приеме в болница. Така директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов коментира случая с починалия в Плевен мъж със задух след отказ на болница да го приеме заради липса на ПСР тест и свободни легла в буферна зона.

„Процентите на заразените растат и явно няма да спират“, коментира проф. Балтов пикът на заразени в България и изрази тревога, че картината се влошава. Той настоя, че най-ефективно ще бъде нощните заведения да бъдат затворени, да се налага повече контрол с дистанцията и носенето на маски, като уточни, че особено в болницата пациенти и персоналът трябва да носят по-висок клас маски.