Така лекуват в болницата на Мангъров

0
426
Атанас Мангъров

Медицински мутри ме отпратиха без тест, без лекарство, без нищо

Светлана Баталова

Светлана Баталова, фейсбук

Това, което преживях, граничи с престъпление и затова ще го опиша.

След мъки по телефона най-накрая линейка ме закара до центъра за „тричене“ на пациенти в Инфекциозна болница. На вратата две мадами – не знам докторици или сестри, пушат! Двама мъже в черно ми казаха да вляза. Коментираха, че утре приключват, изнасят се и край на центъра за „тричене“.

Със слушалката единият ме прегледа, докато с кашлица цепех кабинетчето, мериха ми температура и кислород. Казаха първо, че съм с 36,5, после решиха да свалят още и като попълваха някакво отчетче, чух, че съм с 35,6 градуса! Явно на око!Тест за ковид не ми направиха, но ми заявиха да ходя в Дупница при личната ми лекарка. Тя да ме лекувала там! Това, че плащам в София данъци, са подробности. А и адресната ми регистрация вече е тук.

Така набързо приключи сценката. Нито тест, нито лекарство, нито нищо. А на масата беше пълно с тестове, но нямало смисъл да ми правят, да съм намерила начин да ида в Дупница при личната си лекарка. Качих се пак на линейката.

Жената от Бърза помощ ме придружи до вратата и каза, че е потресена. Тя не можеше да си обясни защо не са ми направили тест, насока за лекарства и т.н., като по нейни думи е ясно, че съм с Ковид. Каза още, че не е лекар и не може да им разпорежда. Каза ми, ако искам, пак да звъня на 112. У дома сега премерих температурата, тя е 38,7. Впрочем двете арогантни медицински мутри, не мога да ги нарека лекари, казаха, че като се прибера, сигурно ще е скочила, понеже така ставало на свечеряване. Тия явно решиха, че съм 60-годишна лелка, дето не знае, че има права, а да не говорим и познания. Да не се заканвам, но само да оздравея, ще си потърся правата, още повече че от години редовно плащам здравни осигуровки.

Явно подобни персонажи знаят, че като кихне Корнелия, Бойко и други, дето са ги гледали по телевизията, трябва да им се даде най-прекрасното обслужване, а някоя си Баталова с лична лекарка в Дупница, сама да се спасява.