Термокамери дебнат на летището за пътници с висока температура

0
18
Кирил Ананиев Снимка: Investor

Ще се наблюдават пасажерите, идващи от Доха, Русия и Истанбул

Термокамерите ще улавят пътници температура над 37 градуса на летище София. Пациентът ще бъде отвеждан в една стая. Там ще попълни анкетен лист и ще получи брошура какви действия трябва да предприеме. Тези пътници с температура ще бъдат извеждани от летището през специална врата, където ще ги чака санитарен автомобил, който ще ги откара в лечебните заведения.

Процедурата разясни пред репортери здравният министър Кирил Ананиев, който посети летище София, за да види как работят термокамерите. Той се запозна с координацията и организацията по опазване на здравето на гражданите, пристигащи у нас. Организацията е добра по негова оценка. На летището има представители на гранична полиция, митниците и на здравните власти.

Доха, Русия и Истанбул са дестинациите, чиито полети се наблюдават, защото там има връзка с полетите от Китай.

По-рано стана ясно, че българите, евакуирани от Ухан, са в добро здравословно състояние. Тази сутрин френският министър на здравеопазването Анес Бюзен съобщи, че 36 души от пътниците в самолета показват симптоми на коронавирус. Други 16 чужденци със симптоми са изпратени в родните им държави.