Тити Папазов се изложи за пореден път на пътя: Мина на червено с висока скорост /видео/

0
128
Тити Папазов

Баскетболният треньор съжалява за постъпката си

Шофьор засне грубо нарушение на правилата за движение по пътищата, извършено от баскетболния треньор Константин Папазов. На клипа, публикуван във Facebook, се вижда как новият акционер на „Левски“ минава с джипа си през кръстовище в София на червен светофар, и то с висока скорост.

Пред NOVA Папазов призна, че е извършил нарушението и заяви, че съжалява за постъпката си. От МВР казаха, че работят по случая.

Ето какво разказва за случая „Дневник“:

Автомобилът, който обичайно се шофира от треньора на баскетболния „Левски Лукойл“ и акционер във футболния отбор на сините Константин Папазов, минава на червен светофар и в насрещната лента с висока скорост на едно от кръстовищата при мол „Парадайз“ в София. Видео с такова съдържание е публикувано в платформата „Гражданите“, която събира сигнали за различни нередности. То е направено с видеорегистратор на кола на 20 юни малко след 19 часа (вижте първото видео).

Потърсен за коментар от „Дневник“, Константин Папазов първо каза, че не той е карал автомобила. Час по-късно се обади, за да уточни, че всъщност в конкретната ситуация е бил зад волана. „Реагирах първосигнално при първия коментар. Реших да си призная, защото смятам, че след като съм направил една грешка – минах на червено, не е редно да правя и втора – да ме изкарат лъжец“, каза треньорът.

„Да, това е моят автомобил. Гледах видеото, на записа изглежда ужасно. Всъщност, като минавах, видях, че нямаше коли, не съм самоубиец, но това не ме оневинява“, коментира Папазов при уточняващото си обаждане до „Дневник“. Той допълни, че е сниман след мача „Левски“ – ЦСКА.

„Неприятно е. Съжалявам, но съжалението не ме оневинява“, каза още Папазов. Той допълни, че поздравява човека, направил клипа, и ще си понесе последствията: „Някой би се сърдил. Но аз смятам, че самите граждани трябва да са бдителни и да се контролират един друг. Защото невинаги камерите на КАТ могат да хванат нарушенията.“

Той не скри, че му се случва да нарушава правилата за движение по пътищата и често му налагат глоби, но книжката не му е отнемана. Това обаче може да стане факт, ако в последните години има регистрирано в „Пътна полиция“ друго подобно нарушение. Според последните промени в Закона за движение по пътищата преминаване на червен сигнал на светофара се санкционира със 100 лева и 10 контролни точки. При повторно нарушение глобата е 200 лева и книжката се взима за месец. В колекцията от видеоклипове от платформата „Гражданите“ има такъв случай със същия автомобил от 17 октомври 2018 година.

„Всеки човек има и кусури. Мисля, че добре управлявам автомобил, но не съм дисциплиниран шофьор, това ми е слабост“, призна още Папазов.

Думите му се потвърждават и от сигналите в платформата „Гражданите“, свързани с неговия автомобил. Те са общо 11 от 2016 година насам. Част от тях са изпратени за вземане на отношение от „Пътна полиция“, като очакваме отговор от платформата „Гражданите“ дали са наложени глоби. На запитване на „Дневник“ от МВР казаха, че няма как да дадат информация за нарушенията на Константин Папазов, а за проверка дали има глоби по публичните сигнали трябва да се пусне запитване за всеки един.

Папазов каза, че не е запознат със сигналите, но призна, че често спира неправилно до игрището, където играе футбол. Доскоро редовно карал и в бус лентите, но след повишаването на контрола за това нарушение е спрял да го прави.

„Преди много ги ползвах, но не съм толкова богат мазохист. Въпреки че съм нарушител, смятам, че глобите трябва да са високи, за да се контролират хората като мен, които са доста“, е мнението на Папазов.

Той допълни, че интересът към поведението му на пътя се е увеличил, след като през октомври влезе в спор с колоездач за спиране на велоалея на улица „Георги Раковски“. След като клипът с пререканието стана публичен Папазов се извини и обясни, че е спрял, за да говори по телефона, не се отнесъл ласкаво към направилия му забележка колоездач, но не го е псувал, както се твърдяло.

Константин Папазов изрази готовност да се опита да се промени. „Трябва да се преборя, на 53 години съм, имам отговорност към моето семейство и другите хора и моята популярност. Популярните хора трябва да са за пример. Това ще ме контролира в бъдеще. Яд ме е, че дори залог като купа за „Левски“ не успя да сме спре“, каза още той.

В началото на месеца Папазов каза пред журналисти, че се е бил зарекъл, ако стане собственик на „Левски“, да спре да минава на червено. Това така и не стана, но пък новата му клетва беше, че за да вземе отборът Купата на България, няма да прави това нарушение. „Дано след разкаянието ми Господ все пак ни я даде“, каза Папазов.