Тома Биков: Президентът нарече 1 млн. избиратели „мутри“

0
76
Румен Радев

ГЕРБ е гарантът, че мафията няма да си върне държавата, каза депутатът

„Президентът си позволи език, който нито един президент не си е позволявал. Президентът скандираше „Мутри вън“, без да казва кои са мутрите, нарече 1 млн. български граждани мутри“. Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод вчерашния протест пред президенството в подкрепа на държавния глава.

По повод акцията в президентската институция Биков подчерта, че вече няма недосегаеми, и настоя президента да се извини на 1 млн. избиратели, които е нарекъл „мутри“.

Той посочи, че и симпатизантите на ГЕРБ ще протестират.

„Ние не желаем хората да се мразят помежду си, не желаем да насъскваме никого, но ние не сме в състоние да удържим нашите хора – президентът им казва „мутри“ и „вън“. Къде „вън“, къде да отидат, тези хора имат права като президента, с изключение, че нямат имунитет. Държавният глава трябва да поднесе извинения, защото ги обиди. Призовавам довечера да не се стигне до провокации и ексцесии, нека всеки изрази мнението си в рамките на закона“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Биков настоя, че ГЕРБ са гарантът за европейския път на България и няма да позволят да се подменя дневния ред на обществото.

„Ние сме гарант за европейския път на България. Ние сме гарант, че мафията няма да си върне държавата, какъвто е слоганът на един от вашите симпатизанти, който се крие в Дубай и призовава към смелост, а го е страх да дойде тук и да развее знамето на революцията заедно с вас. Икономическата криза с коронавируса ще ескалира есента и зимата и всеки ден, изгубен в политическа нестабилност, в избори, за които не сте готови, в разделяне на обществото, ще струва много скъпо на всеки гражданин. Не мислите за хората, а за себе си. Ако утре има избори, вие ще ги загубите, и ще ги загубите, защото мнозинството от гражданите не ви вярват, че сте загрижени“, обърна се към левицата Биков.

По-рано от трибуната на Народното събрание соцлидерката Корнелия Нинова също се закани за протестен митинг, който нямало да е в подкрепа на Румен Радев, а за спасяването на България. Тя припомни и за готвения от червените вот на недоверие и призова парламентарните групи за подкрепа.