Борислав Райчев: Президентът се доказа, като разединител! Стартираме подписка за импийчмънт!

0
391
Борислав Райчев

Събрани са над 20 000 подписа

bgreporter.infо

От гражданско сдружение „СИЛА“, които организираха протестите през февруари 2013, довели до падането на първия кабинет на Борисов, стартираха подписка с искане за импийчмънт на Румен Радев, като президент на България.

В началото на годината от сдружението разпънаха палатков лагер пред Президентството с настояване Радев да се оттегли от поста. С началото на протестите организирани от „Отровното трио“, палатките бяха събрани от активистите на „Сила“, по думите им, за да няма напрежение и конфронтация между тях и привържениците на Бабикян и компания.

Според председателят на ГС „Сила“ – Борислав Райчев, Радев неведнъж се е проявил като разедините на нацията. Райчев отбеляза, че с призивите си президентът поляризира обществото и подклажда конфронтацията между управляващите, опозиция и хората.

В началото на летните протести срещу правителството, президентът призова народа към бунт, затова ние призоваваме за започването на процедура по неговия импийчмънт., заяви поред BGReporeter.info председателят на гражданско движение „Сила“.

Той и активистите от организацията му вече са събрали 20 хиляди подписа в подкрепа на исканията им, като скоро те ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание. По думите на Райчвев подписката се събира в няколко града, а желаещите да я подкрепят в София, могат да се подпишат в разпънатата шатра на гърба на паметника на „Цар Освободител“, пред бившата сграда на Народното събрание.

Ако някой смята, че подкрепяме управляващите, значи тогава ние смятаме, че Радев подкрепя опозицията в лицето на БСП. Не е редно президента да влиза в такъв конфликт, той трябва да обединява нацията. Радев призовава от март за радикализация на протестите, настройва хората едни срещу други. Не това е работата обаче на един президент в демократична държава.“, подчерта Райчев.

Според активистите на сдружение „Сила“, началото на февруари подписката, ще бъде внесена в парламента за разглеждане. Райчев изказа своята убеденост, че народните представители не трябва да бавят процедурата и настоя, подписката да бъде разгледана още в това Народно събрание, а не да бъде прехвърлена за следващия парламент.

Цялото интервю може да чуете тук!