Тома Биков: Хайверената левица и Радан Кънев хвърлиха петно върху България

0
231
герб
Тома Биков

Подобна резолюция не е била приемана дори и за Северна Корея, заяви депутатът

„Поздравяваме БСП и ДПС с този успех, защото успяха да мобилизират в ЕП тези, които никъде не са спечели избори, да хвърлят петно върху България. Докато има социалисти и либерали в България, не ни трябват пазачи около казана“, заяви в парламента депутатът ог ГЕРБ Тома Биков. Изказването му бе по повод приетата вчера от европарламента резолюция за България.

Според него няма нито един българин, които да е доволен от действията на българските евродепутати, които застанаха зад документа.

„Въпреки всичко ние ще продължим да отстояваме националния си интерес. Загубата в политиката не е ценност, а вие имате подкрепата на загубилата Европа, ние имаме подкрепата на спечелилата Европа, вие имате подкрепата на идеологически течения, които изчезват, на хайверената левица и на Радан Кънев, които са се откъснали от света“, заяви Биков.

Според него това, което се е случило в ЕП при обсъждането на резолюцията, е политическо противопоставяне между социалисти и десница.

„Това не е мнението на Европа, а на социалистите, зелените и либералите. Ние не отричаме, че в България има проблеми, но няма да приемем, че България е черната овца на Европа, защото тя не е такава. Подобна резолюция не е била приемана дори и за Северна Корея, а ние не сме по-зле от Северна Корея и от други европейски държави, които в последните години фалираха и бяха подпомагани от европейските данъкоплатци заради недалновидната си политика за разлика от България“, настоя депутатът от ГЕРБ.