Факт е поредната руска хибридна атака срещу българската държавност

0
874
БСП
Ген. Леонид Решетников

Целта й е да върне на власт проруските партии у нас. Дясна Европа ще подкрепи България

коалиция
Александър Йорданов

Александър Йорданов, фейсбук

ПАМЕТ: ДА ОТВЪРНЕМ С ДОСТОЙНСТВО НА РУСКАТА ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

Вече е ясно. Факт е поредната руска хибридна атака срещу българската държавност. Т. нар. протест е само нейната видима част. Той се вписва органично в Кремълската стратегия за дестабилизация на отделни страни от Европейския съюз.

Важна особеност на хибридната война е, че дълго време нападнатите не осъзнават какво се случва или търсят неадекватно обяснение. Те не само не осъзнават, но и помагат на неприятеля да постигне своите цели. Едни го правят съзнателно, други – несъзнателно, т.е. от глупост. Но мисля, че вече е ясно на всички каква е целта на сегашната атака – да върне на власт проруските партии у нас, което практически ще означава в следващия парламент правителството да бъде излъчено от традиционната проруска партия БСП и нейни традиционни и нови политически партньори, които аз наричам политически патерици.

След което олигарсите, които главният прокурор сега иска да изправи пред съда, ще пият шампанско. Президентът ще бъде приет в Москва с особени почести. Ще бъде издигнат за втори мандат. Генерал Леонид Решетников ще рапортува в Кремъл, че задачата е изпълнена.

– – –

ПОДКРЕПАТА Е ФАКТ! В ЕНП провокацията „Кънев – Йончева“ не минава. Доналд Туск е повторил пред българския премиер това, което каза и на срещата си с Парламентарната група на ЕНП преди седмица. Но тогава у нас се намериха пишман коментатори, включително и Кънев, които се опитаха да представят превратно позицията на председателя на ЕНП. Сега вече всичко е ясно. Провокацията срещу България ще бъде подкрепена в четвъртък от социалисти, зелени и крайно леви. Либералите ще бъдат и така, и онака. Но дясна Европа ще подкрепи България, а не руската хибридна война срещу нас, част от която е и т.нар. протест.

Бойко Борисов и Доналд Туск Снимка: МС