Фандъкова към Манолова: Вие обещавате всичко на всички

0
79
Йорданка Фандъкова и Мая Манолова по време на дебата

За 10 г. увеличихме двойно бюджета на София, без да вдигаме данъците, посочи кандидатът на ГЕРБ

Щастлива съм, че за 14 години в политиката не съм си сменила приятелите.  Има по-уредени и по-малко уредени квартали, но искам да живея там, където е семейството ми.  Никога не съм се стремила към власт и позиция, съсредоточена съм да спечеля доверието на гражданите.

Това коментира кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова в дебат по Нова тв с Мая Манолова.

София е един от двата града в България, който увеличава своето население всяка година. Младите хора идват тук заради по-добрата икономическа ситуация. Развитието на икономиката е водещо, защото по този начин могат да се увеличават доходите. Имаме големия шанс да привлечен стратегически инвеститор в технологичното производство. Голям шанс беше за града ни, че развихме северните територии и направихме добро предложение за привличане на стратегически инвеститор, каза Фандъкова.

Поставихме си много конкретни задачи като изграждане на инфраструктурата. За 10 години увеличихме двойно бюджета, без да вдигаме данъците. Доказала съм, че мога да печеля доверието на Брюксел. Две са големите задачи по отношение на инфраструктурата – намаляване  с 40% на трафика в града и засилена работа по малките улици и паркирането в кварталите. Предвиждаме изграждането на общински паркинги. Подновихме 90% от автобусите. Вътрешните рингове са много важни, за да можем да освободим трафика в центъра на града, посочи Фандъкова.

Много е лесно да се води кампания с внушения. Вие обещавате на всички всичко. Не струват нищо вашите обещания. Да се явяваш за кмет, не е като да говориш от трибуната на Народното събрание, обърна се Фандъкова към Манолова.

Град се управлява с конкретни проекти. Никой не е имал и няма чадър от мен. Не се колебая да се освободя от хора, за които има дори съмнения. С агресия и лъжи град не се управлява. София е град на свободни хора. Трябва да ускорим темповете на развитие на града, предлагаме конкретни проекти за това, заяви Фандъкова.

Сама вземам решенията си, нямам ментор, който да ми казва какво да правя, отговарям пред гражданите, каза от своя страна Мая Манолова. Аз съм адвокат, ще работя като адвокат, ако изгубя изборите и отново ще защитавам гражданите, каза Манолова.  Няма да увеличавам данъци в следващия 4- годишен мандат.  Предлагаме развитие  на северната част на града, няма да позволя презастрояване, каза Манолова.