Хора на БОЕЦ и Иво Дошев изгониха Мая Манолова от окупацията на ЦИК

0
113
Снимка: архив

Бившият омбудсман и сподвижниците й напуснали акцията

Протестиращите изгониха Мая Манолова от окупацията на ЦИК, за да се настанят хората на Цветан Василев, съобщи Агенция ПИК. Между групите на окупиращите се е стигнало до сблъсъци, тъй като агитката на Мая Манолова е изпреварила всички и е била първа пред ЦИК.

При появата на хора на организацията, подчинена на Цветан Василев – БОЕЦ, и представящия се за човек от гражданското общество Иво Дошев, скандалът се е разраснал. Иво Дошев е започнал да интервюира Мая Манолова с телефона си и да я разпитва за управлението на Пламен Орешарски и позицията ѝ тогава. Хората на бившия омбудсман в опит да я защитят, са се поинтересували защо Иво Дошев и компания не гонят Христо Иванов от „Орлов мост“, след като и той е бивш министър на Бойко Борисов.

Манолова не е дочакала отговорите на опонентите си и е напуснала пространството пред ЦИК.

Разбираемо е желанието ѝ да не се замесва с хората, окупиращи незаконно „Орлов мост“, които вчера участваха и в грозната акция, при която жена с двете си деца бе брутално нападната на бул. „Ситняково“, пише ПИК. Подобно на нея и Велислав Минеков, част от щаба за протести, се разграничи от БОЕЦ и акцията им в опит за щурм на правосъдното министерство.