Мая Манолова: Не си представяхме, че „Промяната“ ще катастрофира, продавайки исканията на протестите

0
182
Мая Манолова

Никой не си е представял, че корупцията ще се бори с напазарувани депутати, казва тя

„Никой не си е представял, че само за 6 месеца промяната ще катастрофира по този начин, продавайки исканията на протестите“, заяви лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова в „Денят ON AIR“.

„Никой от протеста не си е представял, че корупцията ще се бори с напазарувани депутати. Исканията бяха прости и ясни – да не се краде, да се направи съдебна реформа и хората да живеят по-добре с перспектива за себе си и своите деца. Не си представям как ще се прави съдебна реформа с депутати, за които тегнат съмнения, че са платени. Просто изглежда, че кюлчетата в чекмеджетата се смениха с принципи“, допълни тя.

„С поведението си българските политици успяха да доведат България до ситуация, в която да търпи щети от всички възможни страни. Ако ме питате дали политиката във външен план, която води правителството, е в интерес на българските граждани, категорично ще кажа не. Ако става дума за шпионство и за работа срещу българския национален интерес, естествено, че трябва да бъдат експулсирани, но затова трябват доказателства. Ако става дума за редукция, това също може да бъде направено, но ефектът от двете едновременно е пагубен най-вече за българската икономика“, коментира Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея правителството начело с Асен Василев и Кирил Петков предпочита да купуваме руски газ през посредници. Тя подчерта, че контролните органи се пускат само за да се замъгли картината и да се имитира някаква дейност. Манолова разясни, че „Изправи се, България“ в следващия парламент ще наложи таван за цените на бензина и дизела.

„В правителствената програма няма никакви социални мерки. Никакви решения за трите най-големи проблеми на българските граждани – високите цени на горивата, непосилният скок на битовите сметки и ръстът на цените на основни хранителни продукти. Хората са в капан между растящата инфлация и константните доходи. Това не е дневният ред на българина, това е програма за богатите и за партиите с една цел – тяхното оцеляване и задържане във властта“, отбеляза тя.