Плевнелиев: Манолова, Радев и Трифонов имат наглостта да говорят за честни избори, а мълчат за Костинбродската афера

0
342
Плевнелиев говори на срещата на ГЕРБ. Снимка: Actualno.com

„Демократична България“ да си назначат направо Мая Манолова за шеф, каза президентът на националната среща на ГЕРБ в София

Президентът Радев от 3 г. громи парламента и правителството ежедневно, но и до днес по темата за корупцията не е излязъл с едно решение или идея. Това каза на националната работна среща на ГЕРБ президентът на България /2012–2017 г./ Росен Плевнелиев. „Когато Радев назначи служебно правителство начело с Огнян Герджиков самият Герджиков излезе и каза, че върху него е имало огромен натиск от президентската институция за задкулисни назначения“, припомни Плевнелиев.

На тези избори се говореше много за едноличен режим и диктатура. Именно тези, които говорят за това, и до днес мълчат и не са дали оценка за истинския тоталитарен режим в България, който беше 45 г. И Радев, и Нинова, и Манолова показват зависимостите си назад във времената на комунистическия тоталитарен режим. Г-жа Нинова открива и днес паметници на Тодор Живков пред целия български народ“, добави още Плевнелиев.

Много бяха тези, които точно на тези избори говореха за това, че има огромни изборни манипулации и това бяха точно тези, които не казаха нито една дума и замълчаха тогава, когато пред очите на българския народ беше извършена най-голямата предизборна манипулация, именно Костинбродската афера, посочи Плевнелиев.„Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не са дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера“, добави още той.

„Аз съм дясномислещ човек и вие много добре знаете това. Трудно мога да споделя унижението, което изпитах от това, че ръководството на „Демократична България“ влезе в съюз с Мая Манолова. Това, което се случи на балотажа, е повод да изразя не просто дълбокото си разочарование. Направо да си изберат Мая Манолова за шеф и да се знае кой кой е в българската политика“, обърна се Плевнелиев към „Демократична България“.

„Това не е последната битка. Ще ни прожектират всички една генералска битка – ще има битка между генерала президент и генерала премиер на президентските избори през 2021 г. Според мен истинската битка няма да е между генералите, а ще бъде на ценностите. Останете демократи и продължете напред по пътя на европейското развитие на България“, каза Плевнелиев. Той обаче предупреди, че доверието лесно се дава и лесно се губи. “Работете за доверие, всеки ден, всеки час”, заяви Плевнелиев.

„Избирателят заслужава да строи къщата си на здрави фундаменти. ГЕРБ е здрав фундамент. Пазете го. Обикновеният човек е важен, перспективата за него и децата му. Това означава борба за всяка инвестиция. Истинската борба с корупцията минава през електронно управление, минава през индустриални зони, минава през усилие на всички нива да модернизираме държавата. ГЕРБ постигна много през последните 13 години. Вълшебната дума беше: градим и надграждаме. Не разваляйте, а градете“, пожела на победилите кметове бившият президент.