ГЕРБ: Снощи беше извършено покушение срещу демокрацията

0
66
Даниел Митов

Напрежението в пленарната зала ескалира и депутатите почти се сбиха

Снощи беше доказано, че не само абсолютната власт създава условия едно правителство да загуби всякакви граници на правовия ред. Страх, който се материализира в насилие през държавния апарат. Снощи беше извършено покушение срещу демокрацията и беше направен опит да бъде разрушен един от базовите консенсуси за бятство от насилие. Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в декларация срещу арестите на Бойко Рашков, пише Трибюн.

Само Гестапо биха се гордели от снощното поведение. Лъжата, че вчерашният позор има нещо общо с европейските механизми ще бъде разобличена и доверието към България ще се занули, а МВР сами се разкриха, след като смениха прессъобщението си.

Вместо да ни срине, този подмолен удар ще ни стегне и ще мобилизира опозицията, както никога преди. Призоваваме за протест всички български граждани, които вярват в демократичните принципи и в това, че българското общество трябва да бъде единно и сплотено във времена на предизвикателства, посочи той.

От днес всеки ден парламентарната група на ГЕРБ с всички законови средства ще работи за предизвикване на предсрочни парламентарни избори, които са последната възможност за нормализиране на политическата ситуация и изход от задънената улица, заяви още депутатът от ГЕРБ-СДС.

Бог да пази България!, завърши речта си Даниел Митов.

Веднага след него на парламентарната трибуна с декларация от името на ПП излезе Андрей Гюров, който беше посрещнат с възгласи „Оставка“.

Напрежението ескалира до краен предел и депутатите почти се сбиха в пленарната зала.