Мая Манолова през 2014 г. гласувала Бюрото за защита да е към главния прокурор, днес – да се прехвърли в правосъдното министерство

0
649
Мая Манолова

Амнезия, политическа шизофрения или гьонсурат, коментира от парламентарната трибуна Десислава Атанасова

През 2014 г. Мая Манолова подкрепила преминаването на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор по време на правителството на Пламен Орешарски.

„Гласуван е този закон и при гласуването вие като заместник-председател на НС от БСП гласувате в подкрепа на този закон“, извади разпечатка от гласуването през 2014 г. председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя призова Мая Манолова да се самоопредели, защото сега подкрепя точно обратното – връщане на Бюрото за защита към правосъдното министерство.

„Не знам как да нарека това – амнезия, политическа шизофрения или гьонсурат. По времето на кабинета „Орешарски“ БСП, ДПС и „Атака“ подкрепят прехвърлянето. Време е да решите дали сте под юмрука на президента или сте част от някоя парламентарна група и сте част от парламента“, обърна се към лидера на ИБНИ Атанасова.

В свое оправдание от трибуната Мая Манолова посочи, че са променени функциите на Бюрото за защита на свидетели и то се превръщало в „паравоенна структура за охрана на главния прокурор, която принудително довежда свидетели“.