Цацаров поиска от съда отнемане на имущество от обвиняем за отвличането на Адриан

0
528
цацаров
Сотир Цацаров

На заседанието на КПКОНПИ бяха взети общо 6 решения за внасяне на искове в Софийския градски и Варненския окръжен съд на стойност около 3, 4 млн.

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе решение за внасяне в Софийския градски съд (СГС) на иск за отнемане на 139 177 лв. от обвинен като помагач в групата, замесена в отвличането на Адриан Златков, съобщиха от комисията.

С друго решение КПКОНПИ иска от СГС отнемане на имущество на обща стойност 645 170.21 лв. от двама участници в организирана престъпна група за трафик на бежанци. Двойката, която живее на семейни начала, е придобила два апартамента, три къщи, три поземлени имота и автомобили, за които няма законен доход.

На заседанието на комисията бяха взети общо 6 решения за внасяне на искове в СГС и Варненския окръжен съд на стойност 3 359 641.43 лв. след образувани производства за установяване на незаконно придобито имущество. То включва 9 имота за 487 000 лв. и 5 автомобила на стойност 23 700 лв.

Проверките срещу седемте лица са започнати след получени уведомления за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, участие в организирана престъпна група за трафик на хора, участие в организирана престъпна група за отвличания, измама в особено големи размери и пране на пари.