Цветанов : Изряден съм и няма договорки за апартамента ми

Шефът на ПГ на ГЕРБ няма притеснения от проверки

0
114
цветанов
Румяна Арнаудова

Прокуратурата ще направи проверка на сделката

Изряден съм и няма договорка за апартамента ми. Това коментира заместник-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията за новото си жилище в Народното събрание.

Всичко, което съм извършил,вчера съм го обяснил  и днес няма да се повтарям, заяви Цветанов. Лицето, което е закупило двата стари апартамента на семейството му, не било служител в ГЕРБ. Няма нищо, което да е незаконно, няма никаква договорка, с когото и да било, категоричен беше бившият вътрешен министър.

Сделката била по законодателството.По думите му двата апартамента, които той заменил, били с по-добра локация. Разликата е около 40 квадратни метра, за които е доплатил 100 000 лева, стана ясно от обяснението му. Цветанов нямал притеснение от прокурорски проверки.

По-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че прокуратурата ще направи проверка на сделката с апартаментите на Цветан Цветанов. Арнаудова уточни, че тя още не е възложена на конкретен прокурор. Проверката била провокирана от сигнал до прокуратурата от Сдружение „Боец“.