Частната лаборатория на доц. Мангъров е взела близо 300 000 лв. държавна помощ

0
8863
Доц. Атанас Мангъров

Парите са от европейски фондове

Частната лаборатория, собственост на доцент Атанас Мангъров, е получила сумата от около 300 000 лева за свои дейности, твърди икономистът Даниела Пенкова, която е и администратор на групата „Коронавирус България – статистика и новини“.

В текста си, качен на страницата на групата, Пенкова сочи, че „Лаборатория – Медицински решения“, която е собственост на Атанас Мангъров, е получила безвъзмездна помощ от 291 384 лв. през 2014/2015 г.

Посочва още, че тази помощ е платена от държавата и от европейски фондове. Целта на сумата пък била да се изпълни проект „Създаване на условия за производство, разпространение и успешно налагане на българския и европейския пазар на иновативни продукти, насочени към подобряване на здравето и естетиката и с потенциал да окажат положителна роля за повишаване конкурентоспособността на българския здравен сектор.“

Администраторът на групата „Коронавирус България – статистика и новини“ изтъква още, че след като са получени тези средства, лабораторията на доц. Мангъров сменя формата си от ООД на ЕООД. Петрова задава и въпроса работи ли сега лабораторията по други проекти и какви са те.

Линк към информацията, на която се базира Даниела Пенкова:

http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=70127