Червеният кмет на Русе си вдига заплатата на 4 000 лева

0
120
Пенчо Милков

За една година Пенчо Милков ще се запомни с вдигането на данък МПС и шофиране с превишена скорост

Шофиране с превишена скорост и по-висок данък МПС. С това до този момент жителите на Русе са запомнили първата година и половина от управлението на своя кмет Пенчо Милков. Гордостта на Корнелия Нинова явно е на друго мнение. Заради „добре свършената работа“ той е решил да си вдигне заплатата от 2500 лв. на 3900 лв. Предложеният ръст на месечното му възнаграждение ще се обсъжда на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 януари. В местния парламент на „малката Виена“ обаче Милков има мнозинство, така че е само въпрос на време да се самовъзнагради за безспорните си успехи… Това съобщава сайтът novinarnik.net.

И аз искам да си вдигна заплатата с 1500 лв., но не може. Възмутена съм. Нали кметът е социалист? Нали е от БСП? Нали ми се хвалят със социалната си политика? А сега какво излиза – взима си от нашите пари и си ги прибира в джоба. Аз някаква положителна промяна в Русе не съм видяла“, споделя пред медията жителка на крайдунавския град.

Простата сметка показва, че месечната надница на кмета социалист се равнява на 13 минимални пенсии, 6 минимални работни заплати и 3 средни работни заплати. До края на мандата си бившият депутат ще гушне над 130 бона.

Очаква се скоро Милков да бъде отлъчен от БСП по модела на пернишкия кмет Станислав Владимиров, който пък вдигна данък смет. Лидерката на „столетницата“ е вдигнала мерника на доскорошното си протеже от Русе и затова, че наскоро публично се застъпи за втори мандат на Румен Радев, който категорично не се вписва в плановете на бившата приватизаторка.