Червено порно: Георги Михайлов от БСП бил доброволец само няколко часа

0
1240
Георги Михайлов

Персоналът в свищовската болница останал като попарен

Lupa.bg

Персоналът в свищовската болница останал като попарен след доброволния стаж на депутата от БСП проф. Георги Михайлов. Оказало се, че народният представител, който по професия е онколог, отбил номера в лечебното заведение само с няколко часа работа там.

Малко след като Корнелия Нинова се разболя от COVID-19, тя обяви на стената на своя Фейсбук профил, че 33-ма депутати от парламентарната й група се включват като доброволци в преодоляването на здравната криза заради коронавируса. Народните представители бяха разпределени на три групи – първата влиза в болници и COVID отделения, втората в РЗИ-тата и третата група в социалните служби в цялата страна.

Така самата Нинова постъпи като санитар в Окръжна болница. Колегата й проф. Георги Михайлов обаче бил разпределен да окаже помощ на болницата в Свищов, която изнемогва от липсата на кадри. Само преди три седмици лечебното заведение остана без лекари и медицински сестри.

Точно в тази критична ситуация проф. Михайлов се явил в Свищов като доброволец, но…  само след един ден си вдигнал шапката и си заминал, разказаха пред Lupa.bg от персонала на заведението.

Към настоящия момент местата на болните медици в Свищов са заети от студенти и специализанти. Оказало се, че те и кметът на града Генчо Генчев са единствените, които спасяват положението и пациентите там като доброволци.